Tracy Beaker ismét színre lép. És megjelenik anyukája is, akinek felbukkanása minden szereplő életében fordulatot hoz. Tracy hozzáköltözne, Cam szomorú, de hagyja Tracyt dönteni. Közben iskolai gondok, lógás, két új barátság, egy titkos hely tarkítják az életet, s természetesen a barátok otthoni helyzete sem könnyű. Csalódások, és összefogások, bántások, és megbocsátások, kihívások, és fogadások története..míg a végén mindenki megtalálja a helyét, mert „az otthon ott van, ahol szeretnek”

Alapvetően tetszett. Nem tudom, egy burokban nevelkedő gyereknek talán durva lehet a könyv, illetve nem biztos, hogy minden problémát, apró érzelmi rezdülést le tud venni…a félelem, és bánat miatti vagdalkozások, egymás cséplése szóval, és tettekkel, nem biztos, hogy mindenki számára ismerős ilyen mélységben..tracy sajátos tapasztalatai szerencsére nem mindenki számára lehetnek ismerősek..Ugyanakkor nagyon igaz könyv, olyan gyerekekről, akik nagyon érzik, és értik a saját elhanyagoltságukat, és érzelmi kiszolgáltatottságukat, sodródnak, harcolnak az érzéseikkel, sokszor maguknak is hazudnak, miközben tudják az igazat, majd megint hazudnak..a túlélésért…ugyanakkor Wilsonnál ez mégis mese, mert nem keverednek el, nem szippantja be őket a kemény világ, gyermeki ártatlanságuk, tiszta tudatuk, emberségük megmarad…míg a valóságban nem biztos, hogy megúsznák az igazi csellengést. Őrültségeiknek nincs igazi következménye, míg a valóságban nem biztos, hogy a leírtak ennyire könnyen vehetőek lennének. Tracy Beaker is nehéz gyerek, érzelmi viharai viselkedésében is látszanak.egy sokat megélt bölcsessége sugárzik belőle, ahogyan a körülötte levő világot, és magát látja..ugyanakkor tapasztalatom szerint ez az önelemzés egy jóval idősebb korosztályra jellemző…Vehetjük úgy, hogy egy jó könyv a barátság, és az igazi szeretet erejéről, a mondatok mély igazságait azonban érdemes átgondolni és megbeszélni..a könyv mélyebb rétege kínál erre alkalmat.

Tracy Beakerrel először a Tracy Beaker története című könyvben találkoztunk.

Története folytatódik a Tracy Beaker, a sztár című kötetben.

 

 

 

 

 

 

Kiadó: ANIMUS KIADÓ
Kiadás éve: 2010
Fordító: Damokos Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása