A könyv fülszövege:

Nigel Mullett átlagos, hétköznapi vámpír. Nem túl szerencsés fickó, mert tizenöt évesen változtatták vámpírrá, és így örökké ennyi idős marad. Küzdhet a pattanásokkal, a mutálással és a lányokkal szembeni félszegséggel, amíg világ a világ.
Ebben a humoros naplóban Nigel arra tett kétségbeesett próbálkozásait, hogy felhívja magára szerelme, Chloe figyelmét, ír a vámpír szülei kínos viselkedéséről (olyan ciki, amikor a szüleid meg akarják harapni a barátaidat), és elkesergi, milyen igazságtalanság, hogy több mint nyolcvanöt éve élőhalott, és még sohase volt barátnője.
Hogy beolvadjon az emberek közé, kénytelen gót és emós kölykökkel lógni, és állandóan küzd a vágy ellen, hogy Chloe nyakába mélyessze a fogát.
Sikerül valaha is megszereznie a lányt, akit szeret?

Humoros, kedves, néhol morbid, igazi vámpírparódia, úgy, hogy a főhős közben nagyon is komolyan veszi és éli meg saját élőhalottságát. Vámpírszerelem, nem kifejezetten Alkonyat kedvelőknek :) Tetszett, mert vicces, a főhős abszolút szerethető, és a legmegrendítőbb talán az, hogy míg ő "halálosan" komolyan veszi saját magát, addig az olvasó csak mosolyog botorságain, mély szenvedésből fakadó mesteri "versein". Jópofa napló, egy iskolás, szerelmes élőhalott mindennapjai, amik az élőhalottságból adódó különcségeken kívül, átlagosnak mondhatóak, igazi, akciódús cselekmény is csak a könyv végén történik, ahol már nem egy kamaszfiú vágyódó érzéseiről kapunk beszámolót, hanem vámpírvérre menő összecsapásról, régi sérelmek miatti bosszúról; hiába, akinek szerelme beteljesedik, az nem meríthet már a szenvedés kútjából költői gondolatokat, fájó, kínzó gyötrelmeket, annak már csak az igazi drámák említésre méltók, a többi időt nem naplóírással tölti.

Remek illusztrációkkal ellátott napló, fekete-fehér, kifejező, vicces, gúnyos grafikák, méltán ábrázolva nigel lelki tusájának főbb állomásait.

 

 

 

 

 

 

 

Kiadó:DARK PAGES (GABO)

Kiadás éve: 2011

Fordító: Kövesdi Miklós Gábor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása