A könyv fülszövege:

"Molly odáig van a boldogságtól, amikor megkapja Maxot, a gyönyörű, óangol juhászkutya kölyköt. Amíg a kislány iskolában van, Max kétségbeesetten vágyakozik utána, alig várja, hogy Molly hazaérjen, és végre játszhassanak. Egyik nap azután a kiskutya észrevesz egy nyitott ablakot, és kis gazdája keresésére indul. A világ azonban igencsak félelmetes hely egy kiskutya számára, főleg, ha teljesen egyedül rója az utcákat. Max hamarosan el is téved, és komoly bajba keveredik. Vajon viszontlátja-e még valaha Mollyt?"

Holly Webb könyveit nagyon szeretem, és bár nem ez én korosztályom a célközönség, mindig örömmel, élvezettel, meghatódva olvasom ezeket a szívmelengető állatos történeteket, melyeket magyarul a Könyvmolyképző Kiadó "Olvasni jó !" sorozatában lelhetünk meg.

A sorozat többi darabjához hasonlóan kedves, szívmelengető, happy end-es, magas cukifaktorú könyv. Állatokat szerető gyerekeknek, felnőtteknek kötelező. Az itteni címszereplő ,Max is kedves, aranyos, puha kiskutya, tele érzelmekkel, szeretettel, konkrét elképzelésekkel, ragaszkodással. Ezért indul neki a nagyvilágnak, hogy megtalálja gazdiját, mert hát türelmetlen kiskutya, akinek ez a nagyvilág kicsit talán túl nagyra sikeredett :) Eltéved, egy autó el is üti, egy másik, Mollyhoz hasonlóan kedves kislány találja meg, aki mindennap meglátogatja lábadozása alatt, nagyon megszereti, de Maxnak már van gazdija, és mikor meglátja az elkeseredett Mollyt a tengerparton, a kiskutya azonnal megismeri hova tartozik. Persze, az őt megmentő kislány érzéseivel is foglalkozik a könyv, és Mollyék is, akik ötletükkel segítenek a lehető legjobb megoldást megtalálni.  

Minden pozitív ebben a könyvben, a szereplők, a környezet, a körülmények, a végkifejlet, külön érdekessége modernsége, kétszer is megfogalmazza a microchip beültetés jelentőségét, hasznosságát. És a regénybeli állatorvos is tökéletes, figyelmes, hozzáértő, alapos, és munkaidőn kívül is rendelkezésre álló archetípus megtestesítője. :)

Sophy Williams fekete-fehér illusztrációit minden kötetben nagyon szeretem, kedves, kerek formákkal dolgozik, minden alak, különösen az állatok szépek, édesek, hitelesek.

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ

Kiadási év: 2011

Fordító: Robin Edina

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása