Simonéknál mindig történik valami. S bár az írónak/rajzolónak három macskája van (most már négy), azok összes tulajdonságát, rosszaságát, kedvességét egybegyúrva alkotta meg Simon's Cat alakját, a kicsit dagi, nagy szívű, de nagy szélhámos macskát, aki gazdája kedvence, és egyetlen rabszolgatartója....idáig.

A két személyes háztartásba ugyanis újabb családtag érkezik, egy kis cica, egy dobozban talált kisleány, (akinek figuráját az igazi Simon legkisebb macskája, Teddy ihlette). És innen elindulnak az események. Bemutatás, ismerkedés, féltékenység, a kicsi örökös útban levése, a nagy zsörtölődése, egymás kiakasztása, a kicsi állandó, idegesítő utánzási kísérletei, kaja, és fekvőhely harcok, egymással való kiszúrások.. Ám, ahogy a kicsi nő, úgy nőnek össze ők ketten igazi barátokká, örök szövetségessé Simon mellett, és néha bizony Simonnal szemben.

Imádom ezt a könyvet, vajon miért is? :) Mert rengeteg ismerős szituáció, hasonló esemény játszódott le nálunk is, mikor a kicsi idekerült. A rajzokon felfedezek ismerős arckifejezéseket, ismerős poénokat, katasztrófákat, gesztusokat, nagyon jó volt így is visszaemlékezni erre a nagyon fárasztó, de ugyanakkor gyönyörű, derűs, szívmelengető időszakra. A kicsi nálunk is úgy nézett ki, mint a rajzon, csapzott, igazi főkolompos, nagyon tudtam az egész könyvvel azonosulni, még most is előfordulnak hasonló események, hasonló garázdaságok. Mert egy macseknál már csak a kettő jobb, és viccesebb :)

"Half the size... Double the trouble."

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen itt a videó is, amit még a könyv előtt láttam, és azóta nagyon sokszor megnéztem, mert aki ennyire ismeri a macsekok lelkét, az rossz ember nem lehet :)))

 

 

Kiadó: CANONGATE

Kiadás éve: 2011

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása