A könyv fülszövege:

"Egy derűs májusi reggelen a tizenegy és fél éves Pete Péter lába beleütközött az ágy végébe, amikor ki akarta nyújtani. „Mi a manó? – nyögött fura, mély hangon. – Éjszaka rövidebb lett az ágyam? Biztosan álmodom.” 
De Pite nem álmodott. A takarója alól két hatalmas lábfej feszült a deszkának. Két csúnya, szőrös láb. Pete Péter, azaz Pite egyetlen éjszaka alatt felnőtté változott. Pontosan olyan lett, mint az édesapja. És a csodáknak itt még nincs vége! Hiszen, ha Pite az apja testébe költözött, akkor mi történt az édesapával, dr. Pete Ádámmal?"

 

petepite_original.jpg

pete.jpg


Szeretem Nógrádi Gábor könyveit.  Szórakoztatnak, nevelnek, kalandosak. És nagyon ismeri a gyerekeket, a kiskamaszokat, sőt legutóbbi könyve után úgy gondolom, a nagyobbakat is. És nagyon ismeri a felnőtteket is, azt, ahogy a gyerekekről, és magukról gondolkodnak. Varázslatosan építi bele ezt a tudást könyveibe, ismerős szituációkat teremtve ezzel minden olvasója számára. 

PetePite talán a legismertebb gyerekregénye. Én csak most olvastam, nem elsőként Tőle. Nagyon tetszett :)

Egy reggel Pete Péter arra ébred, hogy édesapjává, Pete Ádámmá vált. És ugyanígy járt Pete Ádám. Egymás bőrében kell létezniük, a másik életét kell élniük, és ebből sok kalamajka, sok probléma adódik. Vigyázzon az ember, mit kíván, ne siessünk annyira felnőni, és ne felejtsünk el sose gyereknek maradni, ez a könyv fő mondanivalója, de emellett van rengeteg poén, vicces kaland, kacagtató mondat, elgondolkodtató szituáció. Sokat nevettem a könyvön, főleg az iskolai epizódokon, mikor a felnőtt, gyerektestbe zárt apa küszködik az általános iskolás mindennapokkal. 

Nógrádi minden könyve komoly pszichológiai érzékről, és emberismeretről árulkodik, okosan és körültekintően megírt regényei vannak. A fő cselekményszál mellett itt is szóba került a szülő elvesztése és annak feldolgozása, a munkába menekülő, gyerekét szerető, de azt kimutatni nem tudó szülő, az új szerelem, mint lehetőség, a kamaszkori szerelem esetlensége, kiegészítve és feltöltve a regény menetét.

Az újabb sorozatborító nekem jobban tetszik, színesebb, mozgalmasabb, minden regényénél, és jó az egységes tervezés is. 

 Kiadó : Presskontakt (2000, 2005)

             Móra Könyvkiadó (2008, 2011)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása