A könyv fülszövege:

"Nem lettem pszichológus. Így is terhes volt gyakran a név, a híres ember fiának lenni, nagyon szerettem volna önmagam, Popper Gábor lenni. Félre ne értsd: mindig nagyon büszke voltam apura, és az vagyok ma is." Őszinte vallomás ez, amely végighúzódik a könyvön. Az olvasó megismerheti egy nem mindennapi család életét, sorsát, apa és fiú intimitásokat sem nélkülöző kapcsolatát.

kapzeldapu_300.jpgSzámomra vegyes érzéseket ébresztő volt a könyv, nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem…leginkább saját magáról szól , néha említi az Édesapját, főként a könyv elején, mikor a családról beszél…igazából Popper Péterről nem tudunk meg semmit, ami nem biztos, hogy baj…talán annyit, hogy kapcsolatuk hullámzó volt…Sokszor említ elvarratlan szálakat kettejük között, illetve olyan beszélgetéseket, e-mail váltásokat, amikben sikerült sok dolgot rendezniük, de ezekről annyit ír, hogy túl személyes, maradjon az ő titkuk. Mivel nem egyszerre írta az egész könyvet, így vannak benne ismétlések, ismétlődő gondolatok, nekem nem volt zavaró, azt mutatták inkább, hogy ezek az írónak nagyon fontosak..Mindig leszögezi, hogy ő nem akart a Popper Péter fia lenni, hanem saját maga, és ezért tett ezt-meg azt az életében…ugyanakkor ezt a könyvet szerintem nem adták volna ki, ha nem Popper Péter fia lenne..mert önmagában egy átlagos könyv, egy ember életének állomásainak bemutatása, nem is annyira jól megírva, elbeszélve..rengeteg embernek van ilyen története, mondanivalója, a gonoszabbja meg is kérdezhetné, kit érdekel a nyomorod? Van még benne két novella, amit a szerző írt, érdekesek, rövidek..de semmi extra…igazából a végén, a "Levelek Apámhoz" rész tetszett talán a legjobban..ott is ismétlésekkel, ugyan, de emlékezik, gondolkozik, kérdez..talán itt van a legtöbb kapcsolódás Popper Péterhez. Szeretettel megírt könyv, az biztos, őszintének is érzem, kevés Popper Péter, sok Popper Gábor gondolattal, érzéssel, kétséggel, útkereséssel, magyarázattal. 
A könyvnek érzésem szerint igazából a címe ad igazi létjogosultságot, „Képzeld, Apu”, és így ez egy fiú mondanivalója az Apjához, a könyv kifejezetten Popper Péterhez szól, hozzá viszont gyönyörűen, szeretettel, szívhez szólóan, nagy őszinteséggel. 

Kiadó: SAXUM

Kiadás éve: 2012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása