A könyv fülszövege:

"Kyle Chase átlagos amerikai középiskolás egy átlagos amerikai kisvárosban. Értelmetlennek érzi a tanulást, üresnek a családjával folytatott panelpárbeszédeket, céltalannak még a haverjaival való lötyögést. Mert a haverokhoz is csak jobb híján csapódik. Tartalmatlan az iskolában töltött idő, de ugyanolyan tartalmatlan és üres volt a nyári szünet is. Csak két ember érdekli a világon, az egyik a kishúga, a másik Ashley, akibe – talán – szerelmes, de nem mer úgy közeledni hozzá. A céltalan üresség lassan az erőszak közelébe sodorja: kisebb-nagyobb csínyek, betörés, így legalább éri valamilyen inger. Ekkor jelenik meg az iskolában a furcsa Zack. Egyszerre vonzó és taszító egyéniség, mindenkivel jóban van, és mindenkit kiismer. Kiderül, annak is vannak gyenge pontjai, aki azt hiszi magáról, rajta nincs mit kiismerni. Kyle céltalan mindennapjai hirtelen különös irányt vesznek."


te.JPGGondolatokat előhívó könyv. Nekem nagyon meghatározó, milyen hangulatban olvasok egy könyvet, olyannyira, hogy hangulatoktól függően akár tök ellentétes értékelést is képes vagyok írni. 
Most úgy gondolom, hogy a Zach féléknek áll a világ, és akármennyire genyó, gonosz, mégis ő lesz az, aki a számára jól kikövezett úton válik felnőtté, akinek mindig meglesz mindene, akkor is, ha ezért másokat kell eltiporni, de ő lesz az aki boldogul a világban, ahogyan itt Magyarországon is láthatjuk. 
Kyle született lúzer, akinek nincs meg sem az igazi egzisztenciális, sem érzelmi biztonsága, sem a tehetsége és képessége arra, hogy az eszével érvényesüljön, nincs meg a hideg fegyelmezettsége ahhoz, hogy saját boldogulása érdekében terveket kovácsoljon és azokat véghez vigye, neki csak a dühe, az érzelmi zűrzavara van, és a rombolásra késztető dühe, kétségbeesése, az ökle, a lába, amivel üt, rúg, szánalmas, és szánalmas véget is ér, hiszen ebben a világban ő életképtelen, még arra sem alkalmas, mint a kb átlag (tanárai, társai), hogy zombiként elevickélnek közepes egzisztenciával, fásultsággal, hol kicsit jobban, hol kevésbé ügyesen véve az akadályokat.

 

A Móra Kiadó Tabu Könyvek sorozatának többi darabja:

 

Stéphane Servant : Tűzkeresztség

Beate Teresa Hanika : Soha senkinek

Paola Zannoner : Célvonal 

Pacskovszky Zsolt : Szabadesés

Kiadó: Móra 

Kiadás éve: 2012

Fordító: Puller István

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása