A sorozatban másodikként jelent meg Magyarországon, Agatha új szomszédja, James Lacey segítségével szimatol az új, jóképű, ám szélhámos állatorvos halála körül. Vannak becsapott hölgyek, kisemmizett első feleség, mindent öröklő volt munkatárs. És van új haláleset, ami új reményt ébreszt Agathában, hogy érdemes gyilkosságként kezelni a dolgokat. Van féltékenykedés, van álmodozás, elijesztés, sértődés, butaság, bosszú, betörés, macskarablás, kérdezősködés, vendégség, bántás és megbánás. Persze a végére megkerülnek a macskák(számomra ez volt a legfontosabb), megkerül a gyilkos, megbűnhődik a gyilkos, a szerelem erős, és James Lacey megint nem érti Agatha-t.

Szórakoztató könyv, könnyed, humoros olvasmány, abszurd, hogy a gyilkosságok pehelykönnyűek, nem sajnálja még az olvasó sem az áldozatokat, nincs a halálnak súlya, ahogyan az életnek sem, nem kell rajta elgondolkodni, nem merültek fel bennem megválaszolandó kérdések, átélendő érzések. Agatha csetlés-botlása vicces, James Lacey bölcsessége tetszett, buta kisfiús viselkedését untam. Összességében jó könyv, kifejezetten szórakoztató, nem komoly, nem megrendítő. Olvasni fogom a következő részeket is, főként egy fárasztó nap után, este életmentő olvasmány :) A borítóját pedig imádtam, hangulatos, illik ahhoz a könnyedséghez, amivel olvasni lehet.

Kiadó: ULPIUS-HÁZ
Kiadás éve: 2011
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása